T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen yerli ve milli yer fıstığı çeşidimiz “Ayşehanım”ın tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla Tarla Günü Etkinliği düzenlendi. Değirmenocağı Köyünde düzenlenen etkinliğe Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Abdullah Çil, Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çiftçiler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Abdullah Çil, “Bazı çalışmaların yapılması uzun sürer. Bir çeşidin geliştirilmesi yaklaşık 15 yıl sürer. O 15 yılın sonunda o emeklerin sahaya yansıması için de bu tür faaliyetlerin olması gerekiyor. Biz de bunu gerek özel sektörle gerek Tarım Bakanlığı teşkilatımızla yılda belki yüzlerce kez yapıyor ve bu çeşitlerimizin, bu emeklerimizin sahaya yansıtılması için çaba sarf ediyoruz. Başta Sayın Valimiz olmak üzere bize destek veren herkese teşekkür ediyorum.”dedi. Geçen yıl Ülke genelinde 156 çeşit demo kurduklarını ifade eden Çil, “Bugün Türkiye’de sahada ekilen çeşitlerin yaklaşık % 20 tohumluk bizim Enstitümüze aittir. Türkiye tohumculuğunun yerli ve milli olması açısından bizim arkadaşlarımızın çabalarıyla geliştirilen çeşitlerimizin sahaya yansıması dışa bağımlılığımızı önemli oranda azaltmıştır.”dedi.
“Ayşehanım” yer fıstığı çeşidinin tanıtımı ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Ayşe Nuran Çil ise “Ayşehanım çeşidinin 2018’de tescil edilmesinden sonra bu Osmaniye’de ikinci tarla günümüz. Çeşitlerin geliştirilip kavanozda kalması bizim için çok üzücü bir şey, Ülke ekonomisi için bu çeşitlerin sahaya yansıması gerekiyor. Tüm Türkiye’de Tarım Bakanlığı’nın, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü’nün ve özelde Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü’nün geliştirmiş olduğu yerli ve milli tohumculuğa önemli bir katkı sağlayan Ayşehanım çeşidinin giderek üreticiden üreticiye tohumunun yayıldığını görüyoruz. Osmaniye yer fıstığının aslında merkezi; hem ticareti burada dönüyor hem de birçok istihdam sağlıyor. Osmaniye bu nedenle yer fsıtığı konusunda bizim göz bebeğimiz. Dolayısıyla Adana ve Osmaniye ile birlikte Çukurova’da üretilen yer fıstığı yaklaşık %75’ini üretiyor. Yer fıstığı son yıllarda verimi ikiye katladı. 576 Bin dekarları buldu. Üretimimizde 234 Bin tonları buldu. Dolayısıyla bu yıl fiyatlara da iyi başladık, umarım hep böyle devam eder. Dolayısıyla Tarım Bakanlığı aslında bunun önünü açtı. İç tüketimde değerlenen yer fıstığı artık ihraç ediliyor. Bu hem Türkî Cumhuriyetler hem de Avrupa ülkeleri tercih ediyor. Bu noktada yerli bir Türk markasının oluşması hepimiz için çok önemli. Ayşehanım çeşidinin bir Türk markası olarak yer alacağını düşünüyoruz”dedi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç ise yaptığı konuşmada, 2022 yılı itibariyle Osmaniye yer fıstığının İlimizde yaklaşık olarak 127 Bin Dekar alanda üretilmekte olduğunu ve bu yıl yaklaşık 48 Bin Ton rekolte beklenildiğini ifade ederek, “Şu anda hasadını yaptığımız Ayşe Hanım çeşidi hem milli bir çeşit olup, aynı zamanda çiftçilerimizin ve sanayicilerimizin tercih ettiği bir çeşit haline gelmiştir.”dedi.
Programda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Osmaniye’nin yer fıstığı hasadını yapıyoruz fakat bugün çok önemli olan hususlardan biri “Ayşehanım” isimli kendi yerli fıstığımızı üretmiş olmamız. Bildiğiniz üzere Osmaniye yer fıstığının başkenti. Üretimde ikinciyiz ama Türkiye’deki işleme ve ihracatın %90’ı Osmaniye’mizde gerçekleşmektedir. Osmaniye’de üretilen yer fıstığının lezzeti ve kalitesi Türkiye’de en iyisi. Bu da iklimi ve toprak yapısından kaynaklanıyor.”diye konuştu. Vali Yılmaz sözlerinin devamında “350 tesiste 3500 aile bu alanda çalışıyor. Aynı zamanda Osmaniye ekonomimize ve istihdama ciddi bir katkı sağlıyor. Yaklaşık 127 Bin dekar alanda 48 Bin Ton bu sene ürün almayı bekliyoruz. Fiyatı da bu sene 25 liranın üzerinde seyrediyor. Biz yer fıstığının ayrıca desteklenmesi hususunda Tarım ve Orman Bakanlığımız nezdinde çalışıyoruz. Bu anlamda da çiftçilerimizi desteklemeye, yanlarında olmaya her zaman devam ediyoruz. Yer fıstığının Ülke ekonomisine, Osmaniye’mize katkısının artırılması için gayretlerimiz sürecek. Bu yeni çeşidi Osmaniye’mize, çiftçilerimize kazandıran arkadaşlarımıza, bu ürünün ekimini yapan çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Enstitümüz bu anlamda iyi bir başarı elde etti. İnşallah bu yerli ve milli artarak devam etsin istiyoruz. Kendi ürünümüzü, kendi tohumlarımızı, kendi milli ürünlerimizi ürettiğimiz sürece hem Ülkemiz hem çiftçilerimiz, hepimiz kazanacağız.”dedi.
Konuşmaların ardından Vali Dr. Erdinç Yılmaz yer fıstığı hasadı yaptı.