KÖY TAVUĞU DOLMASI

MALZEMELER
- 1 adet bütün köy tavuğu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- İç malzemeleri
- 8 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
Öncelikle iç malzemesi hazırlanır. Soğan, sıvı yağ, tereyağı, biber salçası, karabiber, pul biber, reyhan ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Tavuk yıkanıp içi temizlendikten sonra hazırlanan iç malzemesi tavuğun içerisine doldurulur. Yorgan iğnesi ve pamuklu ip yardımıyla dikilir. Bu şekilde hazırlanan tavuk tencereye konur. Üzerine tavuğun boyunu geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Suyun içerisine karabiber, pul biber ve tuz atılır. 3-4 saat kısık ateşte pişirildikten sonra dikilen ip elle çekilir. Dövme pilavının üzerine öncelikle soğan harcı ve tiftiklenen tavuk eti ilave edilir.